Varme i mainatt

Lørdag 14 mai: KL 22.30 og utover natten

Mandag 16 mai: KL 21.30 og utover natten

VARME I MAINATT

I 2012 startet  Jeanette Blakstad og Lisbeth Bergheim og Tine Soligard Brekstad et prosjekt som heter  ”Varme i Mainatt”.

Mai er en måned med mye fest og rusmisbruk blant ungdom. Det er også ekstra festing i mai måned, da det er mye russ og andre ungdom som farter rundt på natten.

Her ønsket man og gjøre noe for ungdommene disse ranglenettene. Både for russen og andre ungdom!

Dette er blitt et samarbeid mellom flere organisasjoner.

Kristiansund menighet, Kristiansund gospelkor, Natteravnene og Røde Kors er de som setter sammen prosjektet. Men det er en haug av frivillige som må til for å kunne gjennomføre dette flotte prosjektet. Vi er også avhengige av å få sponsormidler , gratis mat, scene m.m for å kunne gjennomføre dette årlige prosjektet. Natt til 1. og 17. mai er det ca 400 ungdommer innom garasjen i løpet av natten. Det er også mange voksne og foresatte som kommer på konserten som arrangeres kveldstid natt til 1.mai.

Vi åpner garasjen vår i Konsul Johnsensgt 29, alle helgene i mai. Her kan ungdommene komme, spise gratis vafler, grillmat og få saft/kaffe. Vi har også varmeovn og tepper i garasjen. Det er skikkelig ruskevær på Nordmøre i denne tiden, så det er ekstra viktig å få varmet seg.

Noen ungdommer trenger også voksne rundt seg for å slå av en prat, og det er viktig at vi alle er der for ungdommen!

Røde kors stiller opp med eget telt og utstyr både til førstehjelp og andre ting ungdom har behov for å få hjelp til. De er både synlige og behjelpelige.

Natteravnene er synlig i alle helgene, og tar seg tid til å gå runder og se om ungdommen har det bra. De er også flinke til å fortelle alle at det går an å få både mat, varme og andre ting de måtte ha behov for ved Kirkelandet kirke.

Kristiansund Gospelkor setter sammen og arrangerer  gratis konsert natt til 1 mai. I 2012 hadde vi den inne i kirken, med band og gjester. Men etter dette valgte vi å ha konserten ute. Det har vokst med publikum, samt ulike musikere (Kjente og ukjente), og prosjektet har nå blitt stort, og er kjent blant både ungdom, russ, foresatte og generelt kristiansundere.

Dette er et flott tiltak hvor vi også for mye flott tilbakemelding fra ungdommen. De føler seg både tryggere og velkommen i sitt bymiljø.

VI TRENGER DEG SOM FRIVILLIG :) Ønsker du å hjelpe til med å grille, steke vafler, snakke med ungdom og ta vare på flotte ungdommer og russ i maitiden?  Ta gjerne kontakt med Line-Merethe på mobil : 91779898 hvis du ønsker å stille opp :)

Del denne artikkel på e-post
18. april 2019 | Logg inn | Copyright 2019 Kristiansund menighet Powered by Agrando